דבר ראש בית הספר

למן היווסדה מחויבת אוניברסיטת בר-אילן להעשיר את ידיעותיו של כל סטודנט באוניברסיטה בהיכרות עם מדעי היהדות באמצעות תוכנית ייחודית ללימודי יסוד ביהדות.

בית הספר ללימודי יסוד ביהדות, השוכן בבית מורשת ישראל ע"ש ג'ק וגיטה נגל מקיים כ 400 קורסים (כולל קורסים מקוונים), שבהם משתתפים למעלה מ-18,000 סטודנטים.

במסגרת הלימודים בבית הספר נחשפים כלל הסטודנטים בבר-אילן לחוכמת היהדות. במסגרת שיעורים אלה מרצים מומחים ומנוסים מבקשים להרחיב את אופקיהם של סטודנטים דתיים וחילוניים כאחד, תלמידי תואר ראשון, שני ושלישי, באווירה אינטלקטואלית מובהקת בדרכי נועם ומתוך כבוד הדדי. התחומים הנלמדים הם: תנ"ך, תלמוד, תולדות ישראל ומחשבת ישראל.

ההעשרה במדעי היהדות לכלל ציבור הסטודנטים היא צורך השעה. שכן, "זהותה התרבותית של החברה הישראלית תלויה ביצירת חיבור בין הזהות היהודית העתיקה לזהות הישראלית החדשה; בין התרבות שהיא מקור החיבור לארץ הזאת, היסוד ששימר את זהותנו לאורך 2000 שנות גלות, ובין התרבות החדשה, המרוכזת במעשה, ולא רק בתלמוד, ובהווה." (יאיר שלג, 'יהדות ישראלית').

לימוד מהנה לכולם.

פרופ' איל רגב