סדנאות תשפ"ג

שיעורי הסדנאות של בית הספר ללימודי יסוד באוניברסיטת בר-אילן

סרטון הדרכה על הסדנאות

מהי סדנה בלימודי יסוד ביהדות?

אנו מזמינים אתכם לחוות את לימודי היהדות באופן שלא הכרתם עד כה.

אוניברסיטת בר-אילן משיקה לראשונה שיטת למידה חדשנית בבית הספר ללימודי יסוד ביהדות - סדנאות לימוד.

כיצד לומדים?

להבדיל מלמידה מסורתית כשהמרצה עומד מול כיתה של סטודנטים והוא מוקד הידע, בסדנאות, חלק מן השיעור מתנהל בלמידה ושיח בין התלמידים לבין עצמם. המרצה רק מנחה את תהליך הלמידה. קוראים טקסטים, דנים בהם, משוחחים ומתווכחים - בזוגות ובקבוצות. לאחר מכן תקיים גם שיח כלל כיתתי. בחלק מן הסדנאות נשתמש בכלים דיגיטליים-אינטרנטיים כדי לחזק את התקשורת בין התלמידים.

שימו לב – מספר הסדנאות והמקומות בכל סדנה מוגבל! יתר הקורסים מתקיימים במתכונת הפרונטלית או המתוקשבת המקובלת.

למה לנו סדנאות עכשיו?
יהדות – זה לא מה שהיה פעם. זה לא רק דת, חוקים ומנהגים. יהדות היא התרבות של כולנו. היא מקור ידע והשראה. המקום של היהדות בחיים של כולנו משתנה עם הזמן ומאדם לאדם. בית הספר ללימודי יסוד מעונין שכל תלמיד לא רק יכיר את מקורות היהדות טוב יותר, אלא בעיקר יעצב לעצמו את התפיסה שלו לגבי היהדות כאן ועכשיו. זאת על ידי חוויה אישית של לימוד, דיון וויכוח, בין התלמידים לבין עצמם.
היכן לומדים?
כיתות יעודיות מותאמות לסדנאות – בנין 505 כיתה 003 וכיתה 103. נא שמרו על הציוד בכיתות. הלימוד מתבצע בקבוצות של עד 25 תלמידים בקורס. לכן – מספר המקומות מוגבל.

תוכנית הסדנאות נתמכת על ידי תרומה ייעודית של מר חוזה רוזנפלד.

להתראות בסדנה!

פרופ' איל רגב

ראש בית הספר ללימודי יסוד ביהדות

רשימת הסדנאות לשנה"ל תשפ"ג