סדנה בנושא הוראת טקסטים לסגל ביה"ס ללימודי יסוד ביהדות

סדנת הוראת טקסטים סגל ביה"ס ללימודי יסוד ביהדות
תאריך

בביה"ס ללימודי יסוד ביהדות נלמדים מבחר עצום של קורסים העוסקים בטקסטים שונים ומגוונים מארון הספרים היהודי. הוראת הטקסטים הללו לציבור סטודנטים מגוון, בעלי רקע שונה ומכל התארים והמחלקות היא אתגר ייחודי לבית הספר ללימודי יסוד.

על מנת להתמודד עם אתגר זה, התכנס השבוע (26.2.24) הסגל האקדמי של ביה"ס לסדנה בהובלת ד"ר אלי גורפינקל וד"ר רבין שושטרי ובליווי של טל גרינסון מהמרכז ללמידה והוראה. מטרת הסדנה הייתה 'לימוד עמיתים' של דרכי ההוראה והשיטות השונות שכל מרצה גיבש ופיתח במהלך שנות ההוראה שלו באוניברסיטה. בחלקה הראשון של הסדנה התחלקו המרצים לשלוש קבוצות שדנו בשלושה סוגי טקסט הנלמדים בביה"ס: טקסטים ספרותיים, טקסטים משפטיים/הלכתיים וטקסטים הגותיים. כל קבוצה דנה בבחירת הטקסט, ההנגשה שלו, יצירת עניין, התמודדות עם התנגשות הערכים שבטקסט עם הערכים המודרניים, הרלוונטיות ועוד. בחלקה השני של הסדנה התכנסו המרצים למושב מליאה ובו כל קבוצה הציגה את העקרונות והשיטות שגובשו להוראת הטקסט. היה מעניין לגלות את המשותף לכל הקבוצות ומאידך את האופי הייחודי של כל טקסט, האתגרים שהוא מציב בפני המרצים וההשפעה על דרכי ההוראה שלהם.

תאריך עדכון אחרון : 28/05/2024