דבר ראש ביה"ס ללימודי יסוד ביהדות

יהדות זה הסיפור שלנו

פתחתי את הדלת ונכנסתי לכיתה. סטודנטים ישבו בזוגות ורכנו על טקסט ודיברו או התווכחו עליו. הם לא הרגישו כלל בנוכחותי. המרצה עברה ביניהם ושוחחה איתם. הייתה תחושה של התלהבות באוויר. זה היה באחד מקורסי הסדנאות של ביה"ס ללימודי יסוד ביהדות.

בהם התלמידים לומדים ב'חבורות' בחלק מן השיעור.  ויש עשרות קורסים כאלה במגוון תחומים ונושאים. רוצים להבין יותר על הסדנאות? הקליקו כאן.

יש גם המון קורסים 'רגילים', קורסים בזום, וקורסים מתוקשבים מלאים. וכל אחד ואחת בוחרים בעצמם את הקורסים, אין אף קורס שהוא חובה.  

ומיהם המרצים? רבנים? לא. חוקרים וחוקרות מומחים בתחום שהם מלמדים, ובדרך כלל מרצים שהסטודנטים מדרגים גבוה בסקרי ההוראה, שמבקשים לייצר אצל הסטודנטים עניין ולהקשיב לתגובות ולשאלות שהמקורות היהודיים מעוררים אצלם.

בכל אוניברסיטה סטודנטים צריכים ללמוד קורסים מחוץ לתחום ההתמחות שלהם. בבר-אילן הוחלט שרוב הקורסים הללו יהיו במדעי היהדות. מדוע? ישנן שלוש מטרות: ידע, חוויה, זהות. לא משנה מה למדתם בעבר ומהיכן באתם, כל הסטודנטים לומדים ביחד ומגלים דברים חדשים ומפתיעים על מקורות היהדות, וכיצד הם יכולים לפרש ולהבין אותם באופן עכשווי. אין שום כוונה לעצב תודעה אצל הסטודנטים, אלא להכיר לעומק גוונים שונים בעולם המחשבה ושורשי התרבות היהודית. לעורר מחשבה, ליצור ענין, 'לפתוח את הראש'.

נתראה בסדנה!

לימוד מהנה לכולם

פרופ' איל רגב

ראש בית הספר ללימודי יסוד ביהדות